desert

BLOG

Appeltaart op z'n gezondst?

Wil je binnen een half uurtje een overheerlijke healthy appeltaart? Volg dan dit über-voedzame recept voor een appeltaart die, voordat je de taart wil fotograferen, al deels is opgegeten. 🙈

Wij maakten het deeg onder andere met onze Apple Pie granola. Check hieronder het recept!







Voor een springvorm van 20 cm:


Deeg

- ½ kopje The Oatery’s Apple Pie granola

- ½ kopje havervlokken

- 75 gram pecannoten

- 60 gram amandelen

- 115 gram zachte dadels, ontpit

- 1 el kokosolie


Vulling

- 2 appels

- 2 tl kaneel

- 2 el rozijnen

- 2-3 el dadelstroop


- 2-3 el amandelschaafsel


Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Mix alle ingrediënten van het deeg in een keukenmachine tot een plakkerig geheel. Doe in een springvorm en maak er een taartbodem van met een klein opstaand randje.

Snijd de appels in kleine stukjes en voeg hieraan de kaneel, rozijnen en dadelstroop toe. Meng goed door elkaar en vul de taartbodem ermee. Bestrooi de bovenkant van de taart nog met wat amandelschaafsel. Zet in de oven voor 20-25 minuten. Je zult nooit meer de ongezonde variant van appeltaart eten! Eat, enjoy & glow!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven