desert

BLOG

Crunchy appeltaart wentelteefjes

De herfst staat weer voor de deur en daarbij horen weer de heerlijke warme en zoete kruiden en smaken als kaneel met appel. Hoe lekker zien deze appeltaart wentelfeefjes eruit? Gemaakt door onze ambassadeur Thamar van @thamargoesbananas! Een klassieker in een gezond & vegan jasje!


Ingrediënten (2 wentelteefjes):


- 1 flax egg

- 125 ml plantaardige melk

- Snufje vanillepoeder

- 1 tl kaneel

- 2 sneetjes oud brood naar keuze

- 2 handjes Apple Pie granola

- 1 appel

- 1 tl kokosolie


Optioneel:

Ahornsiroop, kokosyoghurt


Bereidingswijze:

1. Voor de flax egg mix je 1 el gemalen lijnzaad met 3 el water en laat dit 10 minuten rusten.

2. Meng de flax egg met de plantaardige melk, vanillepoeder, kaneel en eventueel de zoetstof, bijvoorbeeld ahornsiroop.

3. Dompel de sneetjes onder in het mengsel en leg ze even aan de kant.

4. Maal de granola tot gewenste grootte en bedek hier de sneetjes brood mee.

5. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak de sneetjes binnen 3 minuten op laag vuur krokant en goudbruin.

6. Serveer met stukjes appel en kokosyoghurt!


Heb jij nog een goed idee voor een nieuwe smaak of een nieuw recept? Laat het ons dan even weten in de comments! 👇


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven