desert

BLOG

Double Chocolate Banana Muffins

Wie zegt dat je granola alleen in een schaaltje over de yoghurt kan strooien, heeft het mis. Je kunt granola in zoveel verschillende recepten gebruiken en op zoveel verschillende manieren! Op onze blog zul je regelmatig nieuwe recepten en ideeën vinden. Dit keer gebruiken wij onze Cacao & Hazelnoot granola om een groot deel van de meel te vervangen in dit recept van Double Chocolate Banana Muffins! Zo zoet, zo fluffy, zo chocolatey en oh zo voedzaam! De extra granola bovenop de muffins geven een heerlijke crunch aan de muffins.




Om 12 muffins te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:


- 1 tl kokosolie, om muffinpan in te vetten (of je gebruikt muffinvormpjes)

- 1 el gemalen lijnzaad

- 3 middelgrote rijpe bananen

- 1 tl vanille extract

- 1/3 kop kokosolie

- 1/3 kop kokosmelk of andere plantaardige melk

- ¼ kop cacaopoeder

- ¾ kop kokosbloesemsuiker

- ¼ tl zeezout

- 1 1/2 kop Cacao & Hazelnoot granola, plus extra voor garnering bovenop de muffins

- ¾ kop speltmeel (of voor glutenvrij: amandelmeel of havermeel)

- 1 el wijnsteenbakpoeder

- 1/3 kop pure chocoladestukjes

- 1 tl appelciderazijn

- 1 tl baksoda


Verder heb je nodig: muffinpan, beslagkom en een blender of keukenmachine



 


1. Meng de gemalen lijnzaad met 3 el water in een apart bakje en laat even staan voor 10 minuten. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Vet een muffinpan in met wat kokosolie of doe er muffinvormpjes in.


Voeg in de blender of keukenmachine de 1,5 kop granola en mix totdat je substantie van granola dust hebt. Doe dit in een beslagkom. Blend hierna 2,5 bananen (bewaar een halve banaan voor garnering) samen met de kokosolie, kokosmelk, kokosbloesemsuiker, vanille extract, lijnzaadmengsel, cacaopoeder, wijnsteenbakpoeder en zeezout tot een egaal mengsel.


Voeg het 'bananen-cacaopapje' toe aan de granola dust in je beslagkom en meng door elkaar. Voeg het speltmeel hieraan toe en roer met een spatel door totdat alles goed is gemengd.


Meng in een apart glaasje de appelciderazijn samen met de baksoda en schep dit schuimende mengsel luchtig door het beslag. Hierna kan je de helft van de chocoladestukjes toevoegen en er doorheen scheppen.


Doe het mengsel in een muffinpan (2 el per muffinvorm). Versier elke muffin aan de bovenkant nog met een paar stukjes chocolade, een bananenplakje en eventueel wat extra Cacao & Hazelnoot granola voor extra crunch. Zet de muffins 15-20 minuten in de oven en check met een cocktailprikker of ze gaar zijn. Haal uit de oven, laat 2 minuten in muffinpan afkoelen en laat ze vervolgens verder afkoelen op een taartrooster.


Dit recept is goed voor 12 muffins en ze blijven goed voor drie dagen in de koelkast en een maand in de vriezer.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven